Ισοπεδώνονται κτίρια και παιδιά ανασύρονται νεκρά από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει με μπαράζ αεροπορικών επιδρομών τη στρατιωτική επιχείρηση.

Η πλέον αιματηρή ημέρα από την έναρξη των βομβαρδισμών είναι η Κυριακή -έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκε κατοικία αξιωματούχου της Χαμάς.

Δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύονται στην ισραηλινή επικράτεια· αναχαιτίστηκαν δύο ρουκέτες στο Τελ Αβίβ. Διπλωματικές προσπάθειες με επίκεντρο την Αίγυπτο για την επίτευξη εκεχειρίας. Στο πλευρό του Ισραήλ ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά επιχειρεί να «φρενάρει» χερσαία εισβολή.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε μπαράζ επιδρομών το απόγευμα της Κυριακής στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις για κλιμάκωση των επιχειρήσεων διά στόματος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δεκαεννέα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι αυτή την ώρα την Κυριακή, εκ των οποίων εννέα παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Ο συνολικός απολογισμός σε πέντε ημέρες ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα φθάνει τους 65, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Η πλέον αιματηρή επιδρομή είχε στόχο τριώροφο κτίριο στα βόρεια της Πόλης της Γάζας, το οποίο ισοπεδώθηκε και 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό σε μεμονωμένο χτύπημα στις πέντε ημέρες που διαρκεί η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα.

Ανταποκριτές του BBC μετέφεραν εικόνες χάους από το σημείο της επίθεσης, με ανθρώπους να σκάβουν στα ερείπια αναζητώντας εναγωνίως επιζώντες. Χαοτικές σκηνές επικράτησαν και στο νοσοκομείο της Σίφα όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες.

Στόχος της επιδρομής ήταν ο αξιωματούχος της Χαμάς Μοχάμεντ Νταλού· εννέα μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων παιδιών. «Η σφαγή της οικογένειας Νταλού δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία» διακήρυξαν σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κασάμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Συνολικά επτά κατοικίες που ανήκουν σε αξιωματούχους της Χαμάς βομβαρδίστηκαν την Κυριακή.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εντός της ημέρας πραγματοποιήθηκαν 120 επιδρομές στη Γάζα, ενώ εκτοξεύτηκαν στην ισραηλινή επικράτεια 55 ρουκέτες -οι 36 εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από τον «Σιδηρούν Θόλο», το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook