Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα, αφέθηκε ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στο Λασίθι, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο θέμα των εγκληματικών οργανώσεων καλλιέργειας και διακίνησης χασίς και μια σειρά άλλων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αντίθετα, μετά την απολογία του, ο συγκατηγορούμενός του, αστυφύλακας του Λασιθίου κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο μεταξύ με γραπτή δήλωση του ένας από τους δικηγόρους, το όνομα του οποίου ενέπλεξαν στους ηχογραφημένους διαλόγους τους μέλη της μαφίας του χασίς, γνωστοποιεί πως θα  καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, όσο και αγωγές.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του δικηγόρου αναφέρει:

\”Όσοι βιαστήκαν με τόση ευκολία να θεωρήσουν δικηγόρους ως εμπλεκομένους σε υπόθεση έκδοσης δήθεν ψευδών βεβαιώσεων θα διαπιστώσουν σύντομα πόσο μεγάλο ηθικό και νομικό ατόπημα διέπραξαν. Η αναφορά και χρήση του ονόματος κάποιου ανθρώπου, εν αγνοία του, σε ανόητες συνομιλίες τρίτων, φυσικά δεν αποτελεί ένδειξη δικής του ευθύνης.

Επίσης, όσοι απερίσκεπτα αμφισβήτησαν την εντιμότητα και την επαγγελματική μου ακεραιότητα, παρασυρόμενοι από την ελαφρότητα με την οποία η αστυνομία χειρίσθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, θα διαπιστώσουν τις επόμενες μέρες το τεράστιο σφάλμα τους.

Για τις αξιόποινες πράξεις που τελέσθηκαν εις βάρος μου, και όχι μόνο, θα υποβάλω μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ώστε να λογοδοτήσουν όσοι, αδίκως, προπετώς και αβασάνιστα, ενέπλεξαν το πρόσωπο μου. Οι ανόητες ή κακόβουλες προθέσεις κάποιων δεν μπορούν να αλλοιώσουν την αλήθεια».

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων και ευρύτερα νομικοί κύκλοι έχουν επισημάνει από την πρώτη στιγμή το σαφή διαχωρισμό του ηχογραφημένου υλικού το οποίο οδήγησε την Αστυνομία στον εντοπισμό συγκεκριμένων ευρημάτων – όπως οι φυτείες και οι μεγάλες ποσότητες κάνναβης που αποτελούν τα κύρια αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης – από τις αναφορές των κατηγορουμένων σε πρόσωπα που επιχειρούν οι ίδιοι να εμπλέξουν στις πράξεις τους.

Σε χρόνο μάλιστα κατά τον οποίο, όπως φαίνεται, είχαν ενημερωθεί, είτε αντιληφθεί ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook