Για την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, αλλά και του προϋπολογισμού, αναμένεται να συζητήσουν οι πρυτάνεις στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα.

Από τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα -όπως και τα Πανεπιστήμια άλλωστε- είναι « η αφαίρεση πολλών μελών του ήδη ανεπαρκούς Διοικητικού Προσωπικού των ΤΕΙ».

 Επίσης θα συζητηθεί το σχέδιο «Αθηνά», δηλ. συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, σχολών κλπ., όπως επίσης και οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων.

Επίσης, η Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ με επιστολή της προς τους προέδρους των ιδρυμάτων, τους καλεί να συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνεδρίαση θα προσκληθούν να παραστούν τόσο ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθαν. Κυριαζής, που και οι δύο είναι και καθηγητές Πανεπιστημίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επαναληφθεί στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook