Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται ΙΙ» που υλοποιούνται στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Τόσο η έκθεση όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των Χανιωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Πολλοί είναι οι επισκέπτες οι οποίοι ανέσυραν από τη μνήμη τους εικόνες αλλά και εμπειρίες από ένα δύσκολο εργασιακό βίο. Παράλληλα πολλοί είναι και εκείνοι οι οποίοι ανακαλύπτουν επαγγέλματα και δραστηριότητες που αγνοούσαν. Με αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι εκδηλώσεις ολοκληρώνουν και την δεύτερη βδομάδα τους.

Με ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον αγκάλιασαν την έκθεση τα σχολεία των Χανίων Έχοντας γεμίσει από την αρχή των εκδηλώσεων το καθημερινό πρόγραμμα επισκέψεων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Με δεδομένη την μεγάλη συμμετοχή οι διοργανωτές αποφάσισαν την παράταση των εκδηλώσεων μέχρι και την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ δίνοντας την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους επισκέπτες να ταξιδέψουν με τις μοναδικές φωτογραφίες της έκθεσης.

Επισκέψεις Σχολείων

Με μοναδική επιτυχία λειτουργεί από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο « Οι Επαγγελματίες πάνε σχολείο…». Φωτογραφίες, ταινίες , εργαλεία, ορολογίες, φράσεις και εκφράσεις που φθίνουν όντας συνδεμένες με ένα επάγγελμα. Ένας ακόμα πλούτος που χάνεται… Ένα καθημερινό πρωινό ραντεβού τάξεων σχολείων της πόλης σε συνεργασία με επαγγελματίες αλλά κα ερευνητές – μελετητές του θέματος με στόχο τη μεταφορά σε μαθητές στοιχείων από ένα κόσμο που φθίνει.

Τα σχολεία βρίσκονται στο χώρο καθημερινά, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, όπου σε μικρές ομάδες επισκέπτονται την έκθεση και συμμετέχουν σ΄ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των εκδηλώσεων. Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον χώρο των παραδοσιακών επαγγελμάτων είτε συμμετέχοντας σε κάποια δράση αναβίωσης, είτε συναντώντας και μιλώντας με κάποιον επαγγελματία. Η Τέχνη της Τυπογραφίας, Η τέχνη της βιβλιοδεσίας , Ο Κόσμος των Ξυλουργείων και των Σιδεράδικων, η παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, Τα επαγγέλματα στον ελληνικό κινηματογράφο, αποτελούν κατά την διάρκεια της έκθεσης πεδίο επικοινωνίας με μαθητές. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2821034212.

Καθημερινές Κινηματογραφικές Προβολές

Τέλος με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται και το καθημερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα στον κόσμο των επαγγελμάτων. Πρόκειται για την προβολή είκοσι δύο καταγραφών με τον κινηματογραφικό φακό Επαγγελμάτων και Επαγγελματιών που φθίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook