Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Μιανμάρ στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε από την Γιανγκόν την περιοδεία του στη νοτιοανατολική Ασία. Ο Μπαράκ Ομπάμα στην εξάωρη επίσκεψη του στη Μιανμάρ, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του αλλά και η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στη χώρα, θα κρατήσει τις ισορροπίες επισκεπτόμενος τον πρόεδρο Θέιν Σέιν και την αρχηγό της αντιπολίτευσης Ανγκ Σουου Κι.

Το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου προσγειώθηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της παλιάς πρωτεύουσας, Γιανγκόν. Στο αεροδρόμιο, ο Ομπάμα έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο Νιάν Χτουν και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γουάνα Μάουνγκ Λουίν.

Φοιτητές κουνούσαν σημαίες της Μιανμάρ και των ΗΠΑ και μία ομάδα νεαρών κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «θερμή υποδοχή για τον Ομπάμα, παρακαλούμε Βοηθείστε τις Επιχειρήσεις μας».

Χιλιάδες άνθρωποι και μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είχαν παραταχθεί κατά μήκος της λεωφόρου που οδηγεί από το αεροδρόμιο στο παλιό κοινοβούλιο της Γιανγκόν, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον βιρμανό ομόλογό του Θέιν Σέιν.

Στη συνέχεια ο Ομπάμα θα συναντηθεί με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κι. Μετά την Μιανμάρ, ο Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του την Καμπότζη για να συμμετάσχει σε διάσκεψη κορυφής με ηγέτες άλλων χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ ξεκίνησε τη Δευτέρα να αποφυλακίζει δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους. Όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους είναι και ο Μιίντ Αγιέ, ο γνωστότερος αντιφρονών που βρίσκεται στις φυλακές της χώρας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook