Με επιστολή της προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, αλλά και με παρέμβασή της προς τον πολιτειακό υπουργό Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκο Κότσιρα, η ομογενής σκιώδης υπουργός της Βικτώρια, Τζένη Μικάκου, ζητά από τις αυστραλιανές αρχές την διάθεση κονδυλίων για την παροχή υπηρεσιών σε νεοφερμένους Έλληνες μετανάστες.

Στην επιστολή της προς τον κ. Μπόουεν, η κ. Μικάκου αναφέρει πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών που δέχεται η Αυστραλία, Ελλήνων που έχουν πολιτογραφηθεί Αυστραλοί και επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, αλλά και Ελλήνων φοιτητών.

«Πρόκειται για μορφωμένους, ειδικευμένους νέους ανθρώπους που θα προσφέρουν πολλά στην αυστραλιανή κοινωνία», σημειώνει η κ. Μικάκου. Προσθέτει, όμως, ότι οργανώσεις όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αλλά και η Ελληνοαυστραλιανή Κοινωνική Πρόνοια καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους νεοφερμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλές και ιδιαίτερες ανάγκες όπως απασχόλησης, κατοικίας, οικονομικών, νομικών προβλημάτων κ.α.

«Καλώ την αυστραλιανή κυβέρνηση να διαθέσει κονδύλια στην Πρόνοια για να μπορέσει να εξυπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τους νεοφερμένους Έλληνες», σημειώνει η κ. Μικάκου.

Σε ανάλογο κλίμα κυμάνθηκε η ομιλία της κ. Μικάκου και στο πολιτειακό κοινοβούλιο που απευθυνόταν προς τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Κότσιρα. Επικαλέστηκε και στοιχεία που δημοσίευσε ο «Νέος Κόσμος», σύμφωνα με τα οποία φέτος μόνο οι αφίξεις φοιτητών από την Ελλάδα αυξήθηκαν 52%.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook