Ακόμα και αν οι υπηρεσίες των δήμων καθυστερήσουν να στείλουν τα στοιχεία των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα, αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με νέα διευκρίνισή του.

Το υπουργείο σημειώνει ότι τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής.

Στο μεταξύ, σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στις Διευθύνσεις Προσωπικού για αποστολή των σχετικών στοιχείων όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης είπε ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας δεν αφορά απόφοιτους τριτοβάθμιας ή τεχνολογικής εκπαίδευσης αλλά ούτε και όσους είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν εργάζονται ως διοικητικοί ή στο λογιστήριο των δήμων.

Στο μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κορυφώνονται.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ προχωράει σε γενικευμένες καταλήψεις, αφήνοντας ωστόσο την απόφαση για λουκέτα σε ΚΕΠ και παιδικούς σταθμούς στους κατά τόπους συλλόγους της, ενώ δήμαρχοι, περιφερειάρχες και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινούνται στην ίδια γραμμή, επιχειρώντας ένα γενικό μπλακ άουτ των υπηρεσιών.

Στην Πάτρα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τριήμερη αναστολή λειτουργίας από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη. Κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα και οι υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας, ενώ αποφάσεις για τη μη αποστολή των επίμαχων καταλόγων έχουν λάβει σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας.

 

skai.gr