Αμφότεροι οι υποψήφιοι πολιτικοί κληρονόμοι του Νικολά Σαρκοζί στην ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Φρανσουά Κοπέ διεκδικούν τη νίκη μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, καθώς η επιτροπή που έχει επιφορτισθεί με την καταμέτρηση δεν ήταν σε θέση να ανακηρύξει τον νέο ηγέτη της γαλλικής αντιπολίτευσης.

Η χθεσινή διαδικασία της ψηφοφορίας μεταξύ των οπαδών της Ενωσης φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε θρίαμβο της δημοκρατικής διαδικασίας ανάδειξης του νέου ηγέτη, της πρώτης τέτοιας ανοικτής διαδικασίας από το 2002, έτος ίδρυσης του κόμματος, αφού η προσέλευση ήταν απρόσμενα μεγάλη, γεγονός που ανάγκασε πολλά εκλογικά κέντρα να παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, αργά το βράδυ, και αφού τα δύο στρατόπεδα αντάλλαξαν κατηγορίες και καταγγελίες για αλλοίωση της ψηφοφορίας, ο Ζαν-Φρανσουά Κοπε δήλωσε ότι είναι ο νικητής με διαφορά 1.000 ψήφων για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα ο αντίπαλός τους Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος ανακήρυξε τον εαυτό του νικητή με προβάδισμα 224 ψήφων.

Λίγο μετά τις 04:00, η επιτροπή καταμέτρησης δεν ήταν σε θέση να αναδείξει νικητή και διέκοψε τις εργασίες της, οι οποίες θα επαναληφθούν στις 10:00 σήμερα. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook