To ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι πλέον δραματική είναι κάτι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι ασθενείς. Οι ελλείψεις είναι τραγικές και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται στα νοσοκομεία απαράδεκτες.

Το περιστατικό που σας αποκαλύπτει το nocomments δεν θέτει σε κίνδυνο την ζωή ασθενών όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις εξαιτίας των ελλείψεων σε υλικά. Είναι όμως ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί…ελέω τρόικας.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν στο τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς κάποια στιγμή ακούστηκε από το μεγάφωνο της ενδοεπικοινωνίας που υπάρχει στους θαλάμους η φωνή της εκτελούσας χρέη προϊσταμένης η οποία ενημέρωσε τους ασθενείς λέγοντας:

Λόγω περικοπών και ΔΝΤ παρακαλείστε από δω και στο εξής να φέρνετε μαζί σας τα ποτηράκια σας και το χαρτί υγείας από το σπίτι σας.

Βεβαίως ούτε πρόκειται για έμπνευση της προϊσταμένης αλλα προφανώς για σαφείς εντολές από την διοίκηση του νοσοκομείου που προπαθεί να γλιτώσει έξοδα από όπου μπορεί…και δικαίως.

Την ίδια ώρα στο συγκεκριμένο τμήμα εδώ και περίπου δύο χρόνια έχουν τοποθετηθεί σε κάθε έναν από τους έξι θαλάμους του τμήματος, υπερπολυτελείς θεόρατες τηλεοράσεις plasma οι οποίες μάλιστα παραμένουν ανενεργές.

Και είναι σίγουρα πιο χρήσιμα για τους ασθενείς τα χαρτιά υγείας από τις plasma τηλεοράσεις!!!

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook