Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια· εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο, είπε ο κ. Τσίπρας.

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζουν όσα δεν τόλμησαν να βάλουν στο νομοσχέδιο, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι μπαίνει στο στόχαστρο η ίδια η κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Δεν είναι απλώς εκτροπή, έχουμε να κάνουμε με σταδιακή μετατροπή της χώρας σε μια άλλη χώρα. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι είναι όλοι έκθετοι, ενώ αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερωτώμενος: «Αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γνώμη για όλα αυτά που υπογράφει;».

«Ττο μόνο που τους νοιάζει είναι να μην διαλυθούν τα κόμματά τους και όχι να μην διαλυθεί η χώρα και η οικονομία» πρόσθεσε.

 

in.gr