Το Ισραήλ είναι έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, αλλά προτιμά τη διπλωματική λύση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή προσκείμενη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την έναρξη της εναέριας ισραηλινής επιχείρησης στην περιοχή, πριν από έξι μέρες. Μεταξύ των νεκρών είναι πολλοί άμαχοι. Μόνο την Κυριακή σκοτώθηκαν εννέα παιδιά.

Σήμερα, Δευτέρα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα, καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε τουλάχιστον 80 στόχους στη Γάζα.

Ένας από τους στόχους ήταν και το αρχηγείο της αστυνομίας της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μία ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε σχολείο στην πόλη Άσκελον. Τα μαθήματα είχαν ακυρωθεί.

Το Ισραήλ μετρά τρεις νεκρούς, από τις πρώτες μέρες της έντασης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να επεκτείνει σημαντικά» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα εάν χρειαστεί.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε χθες πως είναι επιτακτική ανάγκη οι δύο πλευρές να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της άμεσης κατάπαυσης του πυρός. Αναμένεται να μεταβεί στην Αίγυπτο, εσπευσμένα, προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες για τον τερματισμό της κρίσης.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ πρέπει να τερματιστούν» δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η διεθνής κοινότητα περιμένει από το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Ο κ. Ράσμουσεν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook