\”Σε έξι μήνες από σήμερα το ελληνικό εισόδημα θα είναι ακόμη πιο αδύνατο, αφού η δόση των 44 δισ. θα πάει στις τράπεζες και σε πιστωτές του ελληνικού δημοσίου\”, δήλωσε ο οικονομολόγος καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή \”Πρωινό του ΑΝΤ1\” το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι \”αύριο ξημερώνει μια Τρίτη – στη συνεδρίαση του Eurogroup – για την Ελλάδα που θα φέρει τη χώρα μας στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα\”.


Ο γνωστός καθηγητής πρόσθεσε ότι παρά την επιμήκυνση και τη νέα δόση των 44 δισ. ευρώ το ελληνικό εισόδημα θα είναι ακόμα πιο αδύνατο από σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει τις ίδιες \”μαύρες τρύπες\” και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να απαντήσει πού έχουν οδηγήσει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας και πώς θα βγάλει την χώρα μας από το αδιέξοδο.

\”Η εξέλιξη είναι κάκιστη. Καμία λύση δεν θα δοθεί αύριο στο Eurogroup, όχι μόνο στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Θέμα θα υπάρχει και στα 30 και κάτι δισ. ευρώ που απαιτούνται για την επιμήκυνση. Αύριο, θα βρουν τα χρήματα με \”κοπτική – ραπτική\”, θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων τουλάχιστον κατά 3,8%, μία επιμήκυνση αποπληρωμών, η οποία φυσικά θα αυξήσει δραματικά το ελληνικό χρέος και θα δημιουργηθεί ένας λογαριασμός με τα χρήματα της δόσης, τα οποία η χώρα μας δεν θα μπορεί να τα αγγίξει.

Κοινώς αύριο ξημερώνει μία ημέρα που η Ιστορία θα της δείξει την περιφρόνηση που της αξίζει, αφού η υπόθεση αυτή θα ξεχαστεί γρήγορα και σε έξι μήνες θα έχουμε επιστρέψει στο σημείο μηδέν\”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι \”τα χρήματα της δόσης δεν θα δοθούν στο ελληνικό δημόσιο, θα είναι δεσμευμένα. Θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα θα πάνε στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου.

Ένα ελάχιστο κομμάτι θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, την ώρα που εμείς, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε μειώσει το ΑΕΠ κατά 20 δισ. ευρώ\”, ενώ χαρακτήρισε την δόση – μαμούθ \”χαμένα χρήματα\”.


(video από enikos)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook