Την πολιτική λογική υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πραγματικά πονεμένο πολίτη, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή να λέει που θα βρει τα χρήματα έτσι ώστε, όχι μόνον να μην αυξηθούν τα ελλείμματα, αλλά να οδηγηθούμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, κατήγγειλε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA» και στο δημοσιογράφο κ. Σπύρο Χαριτάτο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σπεύσει να “αγκαλιάσει” πολιτικά τον κάθε πραγματικά πονεμένο πολίτη. Λέει “ναι” σε όλα τα αιτήματα. Χωρίς να εξηγεί ούτε που θα βρει τα χρήματα, ούτε πως θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα μεγάλα ελλείμματα των δήμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, αναρωτήθηκε μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την ακατάσχετη παροχολογία έχει τελικά κρυφή ατζέντα επιστροφή στη δραχμή. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα επιστροφής στη δραχμή, ας βγει επιτέλους να μας το πει. Το λέω αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα κόψει πληθωριστικό χρήμα και με τον τρόπο αυτό θα χρηματοδοτήσει όλα τα ελλείμματα. Διότι πολύ απλά άλλος τρόπος για να μειώσουμε τα ελλείμματά μας, πραγματικά δεν υπάρχει».