Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, η Περιφέρεια Κρήτης- ΠΕ Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και ο Σύλλογος Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Άγιος Χριστόφορος» ένα διήμερο Δράσεων αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, στη στήριξη των οικογενειών τους αλλά και στην ενημέρωση όλων για την πρόληψη των τροχαίων και την οδική ασφάλεια.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας». Ακολούθησε εκκίνηση Πορείας Παλαιών Αυτοκινήτων με αφετηρία το Πάρκο και τερματισμό το Δημαρχείο του Πλατανιά στο Γεράνι . Η δράση έκλεισε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής στους συμμετέχοντες στην πορεία μνήμης Παλαιών Αυτοκινήτων, στο Δημαρχείο στο Γεράνι από το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη.

Οι δράσεις της Κυριακής συνεχίστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Αίθουσα Πολ. Πολυχρονίδη) με παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος από γνωστούς καλλιτέχνες ,αφιερωμένου στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων & στη στήριξη των οικογενειών τους. Μετά το τέλος του προγράμματος ακολούθησε πορεία προς το Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας όπου έγινε τοποθέτηση και άναμμα κεριών-ρεσώ στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πλατανιά παρακολούθησαν την τέλεση Αρχιερατικής Παράκλησης στο Πάρκο «Πολέντα» και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, που ευγενικά παραχώρησε το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, όπου, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλοχίου, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη και του Δημάρχου Πλατανιά κ. Μαλανδράκη, πραγματοποιήθηκε προβολή οπτικο-ακουστικού υλικού που αφορούσε τροχαία δυστυχήματα και τις ολέθριες συνέπειές τους ενώ παράλληλα έγιναν ομιλίες για το ίδιο θέμα από τον Νευροχειρουργό κ. Αντώνη Κρασουδάκη, τον Υπεύθυνο του ΚΕΘΕΥΟ Χανίων, κ. Μανώλη Λεράκη και από Αξιωματικό της Τροχαίας.

Μάλιστα, προκειμένου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της νεολαίας να είναι συνεχής και να έχει διάρκεια, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η διενέργεια πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και έντυπου (αφίσα) μηνύματος σχετικά με την πρόληψη και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.