Η Aminat Kurbanova από το Makhachkala του Dagestan μεγάλωσε ως χριστιανή ορθόδοξη και είχε μια χαρούμενη ζωή.

Πριν από εννέα χρόνια παντρεύτηκε τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε σε μια δραματική σχολή και απέκτησε μια κόρη.

Πριν από τρεις μήνες η Aminat εισέβαλε ζωσμένη με εκρηκτικά στο σπίτι ενός μουσουλμάνου κληρικού και ανατινάχτηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμη επτά άνθρωποι. Η είδηση της πράξης της σόκαρε τη Ρωσία και ιδιαιτέρως τη μητέρα της, η οποία επέμενε ότι η κόρη της ήταν ένα ευγενικό άτομο και όχι το «τέρας» που την παρουσίαζαν.

Η 29χρονη μητέρα ήταν αριστούχος φοιτήτρια στη δραματική σχολή της πόλης της, όπου και γνώρισε το μετέπειτα σύζυγό της, Marat Kurbanov. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2003 και απέκτησε μια κορούλα δύο χρόνια μετά. Ο αδερφός του άντρα της ήταν αυτός που τους «σύστησε» το Ισλάμ. Ο Marat ασπάστηκε το Ισλάμ το 2006 και η Aminat ακολούθησε ένα χρόνο μετά.

\"\"

«Έλεγε ότι είχε βρει την κατάλληλη θρησκεία για εκείνη, που την εξέφραζε απόλυτα. Μάλιστα, οι δυο τους εγκατέλειψαν και την υποκριτική και το χορό που τόσο αγαπούσαν γιατί θεωρούνταν “αντι-ισλαμικά”» είπε η μητέρα της στους Sunday Times.

Ο κουνιάδος της σκοτώθηκε το 2008 κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας σε ένα σπίτι, όπου υπήρχαν υποψίες ότι βρίσκονταν μαχητές-ισλαμιστές. Από τότε ο άντρας της έφυγε από το σπίτι και δεν επέστρεψε ποτέ. Οι αρχές πιστεύουν ότι εντάχθηκε σε ομάδα μαχητών του Ισλάμ για να εκδικηθεί για το θάνατο του αδερφού του.

\"\"

Ένα χρόνο μετά σκοτώθηκε κι αυτός κατά τη διάρκεια καταδίωξης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δεν σταμάτησε για έλεγχο. «Από τότε εκείνη έλεγε ότι θα ήθελε να είχε πεθάνει μαζί του» είπε ακόμη η μητέρα της.

Η Aminat τότε ξεκίνησε να εργάζεται ως μοδίστρα και έγινε ακόμη πιο φανατική στα θέματα της θρησκείας της. Άρχισαν να την παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες έκαναν έφοδο στο σπίτι της ρωτώντας τη για το θάνατο του συζύγου της.

Πριν από τρεις μήνες η νεαρή μητέρα αφού έβαλε για ύπνο την κόρη της, ζώστηκε με εκρηκτικά μπήκε στο σπίτι του κληρικού Sheikh Said Atsayev σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και ενός αγοριού 12 ετών.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook