Υπό κατάληψη τελούν για μία ακόμη μέρα και τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο από εργαζομένους στους ΟΤΑ και μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ενώ τα ξημερώματα προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν επ αόριστον. 

\’\’Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνεχίζουμε σήμερα την κατάληψη του κτηρίου της Διεύθυνσης Διοίκησης, ενώ τα ξημερώματα προχωρήσαμε στην κατάληψη του κτηρίου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την στήριξη του εργατικού κέντρου Ηρακλείου και έπειτα από την προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Παραμείναμε, από εχθές το πρωί και για όλο το εικοσιτετράωρο, στο χώρο της κατάληψης και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε εδώ επ αόριστον και μέχρι την δικαίωση των αγώνων μας που αφορούν την απόσυρση των μέτρων που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα, σήμερα ένα μικρό και αύριο ένα μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.

Δεν μαχόμαστε ενάντια στην αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα αλλά αντιθέτως αντιστεκόμαστε στην παράλογη πολιτική που πετάει άκριτα μια κατηγορία υπαλλήλων στο καλάθι των αχρήστων.

Προκαλούμε την κυβέρνηση να αποδείξει την αναποτεσματικότητα στον δημόσιο τομέα για τον καθένα από τους υποψηφίους προς διαθεσιμότητα.\’\’       

Η ίδια ακριβώς κίνηση άλλωστε γίνεται και στο δήμο Ηρακλείου, αλλά και σε άλλους δήμους της Κρήτης.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη από τις 11:00 εώς τη λήξη του ωραρίου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου η οποία και θα καταλήξει στην Περιφέρεια.

Επίσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου απέκλεισε από χθες τα γραφεία της Δ/νσης Διοίκησης – Τμήματος Προσωπικού της Περιφέρειας (κεντρικό κτίριο, Πλ. Ελευθερίας). Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα καθώς στόχος των υπαλλήλων της Περιφέρειας είναι -μετά την αμετακίνητη στάση του Υπουργείου- να παρεμποδίσουν την αποστολή στοιχείων που αφορούν τη θέση σε διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους ΙΔΑΧ.

Υπο κατάληψη τελούν απο τις 10 το πρωί και τα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook