Δύο νέες Υπηρεσίες θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις-μέλη  του Επιμελητηρίου Λασιθίου. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.


e-chamber (Ψηφιακές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου)

Οι υπηρεσίες σχετίζονται με τις υπάρχουσες δραστηριότητες και λειτουργίες του Επιμελητηρίου και στοχεύουν στην από απόσταση (ηλεκτρονική) εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών του, για το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών τους με το Επιμελητήριο.

 Περιλαμβάνουν τα εξής :

– Ηλεκτρονική Συμπλήρωση και Υποβολή Αιτημάτων για την έκδοση Διοικητικών Εγγράφων από το Επιμελητήριο

– Ηλεκτρονική Υποβολή και Παρακολούθηση Αιτημάτων ενημέρωσης και εξυπηρέτησης

– Ηλεκτρονική Πληρωμή προς το Επιμελητήριο μέσω πιστωτικής κάρτας (διαθέσιμη σε λίγες μέρες)

– Αναζήτηση όλων των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων του νομού Λασιθίου μέσα από την εφαρμογή “Επιχειρηματικός Κατάλογος”

Βασικοί στόχοι της εφαρμογής e-chamber είναι:

– Να διευκολύνει τις επιχειρήσεις-μέλη, ειδικά αυτές που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία του νομού, στις συναλλαγές τους με το Επιμελητήριο, πολλές από τις οποίες δε θα απαιτούν πια φυσική παρουσία στα γραφεία του Επιμελητηρίου

– Να αυξήσει την ταχύτητα απόκρισης και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο

– Να αποσυμφορήσει την κίνηση που παρατηρείται στα γραφεία του Επιμελητηρίου, ειδικά ορισμένες περιόδους του έτους

– Να δημιουργήσει ένα νέο κανάλι ανοιχτής επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών και του Επιμελητηρίου

– Να προβάλει όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου σε ένα Επιχειρηματικό Κατάλογο που μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες είναι πολυγλωσσικές (Ελληνικά και Αγγλικά) και είναι διαθέσιμες μέσω σχετικού συνδέσμου από το portal του Επιμελητηρίου www.epimlas.gr, στις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου που θα έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία εγγραφής στις νέες υπηρεσίες και οι οποίες θα έχουν εγκριθεί μέσα από κατάλληλη διαδικασία από το Επιμελητήριο (registered users).

 Οι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου» είναι εργονομικά σχεδιασμένες, απλές και σταθερές στη χρήση ενώ προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στις συναλλαγές επειδή τηρούνται επακριβώς, οι προδιαγραφές ασφαλείας του ελληνικού τραπεζικού δικτύου (ΔΙΑΣ).


On-line Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Το Επιμελητήριο Λασιθίου στηρίζει έμπρακτα τα μέλη του και προχωράει ένα βήμα πιο πέρα από την ενημέρωση.

Στο Portal του Επιμελητηρίου (http://www.epimlas.gr/) έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα υπηρεσία On-line Σύμβουλος του Επιχειρηματία.

Το Επιμελητήριο, υπηρετώντας τον σκοπό του για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του όλες τις υπηρεσίες του On-line Συμβούλου του Επιχειρηματία που εντοπίζονται στις ακόλουθες δράσεις:

Online Ενημέρωση του Επιχειρηματία: Μια υπηρεσια καθημερινης φορολογιστικης ενημερωσης σε θεματα που ενδιαφερουν τις επιχειρήσεις όπως:

Φορολογιστική ενημέρωση

Ενημέρωση Επιχειρηματία

Ενημέρωση Επιχείρησης

Ημερολόγιο Υποχρεώσεων

Χρηματοδοτήσεις-Επιδοτήσεις

Πράσινη ανάπτυξη

Πράσινη τεχνολογία

Πως ξεκινάω μια Επιχείρηση

Πως μεταβιβάζω Επιχείρηση

Marketplace Επιχειρήσεων

Ηλεκτρονικό e-Επιχειρείν

Χρήσιμα Έγγραφα

Συμβουλευτική επιχειρήσεων Με τη νέα αυτή υπηρεσία το Επιμελητήριο παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου έχοντας δημιουργήσει ένα έγκυρο και εξειδικευμένο επιχειρηματικό περιεχόμενο. Εξειδικευμένοι συνεργάτες ενημερώνουν σε καθημερινή βάση όλες τις θεματικές ενότητες με αποτέλεσμα να δημοσιεύονται περισσότερα από 1.300 άρθρα ετησίως.

Online Συμβουλευτική Επιχειρήσεων: Μια συγχρονη ηλεκτρονικη υπηρεσια συμβουλευτικης επιχειρησεων μεσα από online ερωτησεις και απαντησεις

Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου από εξειδικευμένους συμβούλους και συνεργάτες του Επιμελητηρίου με απλό, εύληπτο και καινοτομικό τρόπο μέσω της Δικτυακής Πύλης του Επιμελητηρίου.

Ο επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα να θέτει ερωτήματα και να παίρνει τις απαντήσεις άμεσα από αξιόπιστη και εξειδικευμένη συμβουλευτική υπηρεσία (για παράδειγμα, το Σώμα Ορκωτών Λογιστών δίνει απαντήσεις σε φορολογικά θέματα).

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω της Δικτυακής Πύλης του Επιμελητηρίου και είναι απαραίτητη η προεγγραφή ηλεκτρονικά. Ακολουθεί η ενεργοποίηση του αιτήματος από το Επιμελητήριο. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι ανοιχτές σε ανάγνωση από όλους, ταξινομημένες ανά Θεματική Κατηγορία., ενώ η αναζήτηση είναι πολύ εύκολη χρονικά ή βάση του περιεχομένου.

Επιπλέον μέσω μιας προηγμένης εσωτερικής μηχανής αναζήτησης δεδομένων που ενσωματώνεται, είναι δυνατή η ταχύτατη και ευέλικτη αναζήτηση με λέξεις κλειδιά.

Τουριστικός Οδηγός Καταλυμάτων: Συγχρονη Προβολη των τουριστικων καταλυματων του νομου με δυνατοτητες και online κρατησεων.

Στα πλαίσια του Τουριστικού Καταλόγου Καταλυμάτων έχουν εξασφαλιστεί προηγμένες υπηρεσίες προβολής μιας τουριστικής επιχείρησης (φωτογραφίες, live χάρτης κ.ά.), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για Online Κρατήσεις και διασύνδεση με διεθνή κανάλια πώλησης.

Επιπλέον δίνεται δυνατότητα χρήσης και Πλήρους Διαχειριστικής Εφαρμογής Καταλύματος-Ξενοδοχείου ενώ εξασφαλίζεται και η προβολή των επιχειρήσεων σε Πανελλαδικό κατάλογο.

 Με αυτόν τον τρόπο το Επιμελητηριακό Portal γίνεται πλέον το επίκεντρο της τουριστικής προβολής όλου του νομού με δυνατότητα να ξεπεράσει ακόμα και τους πλέον δημοφιλείς παγκόσμιους Τουριστικούς Οδηγούς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook