Ξανά πρόβλημα φαίνεται ότι έχει το δεξί μάτι του πρωθυπουργού, στο οποίο είχε υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο στις 23 Ιουνίου. Έχει χάσει την περιφερειακή όραση και δεν αποκλείεται να απαιτηθεί νέα επέμβαση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Μεγάλο ρόλο στο νέο αυτό πρόγραμμα παίζει και το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολούθησε καμία από τις εντολές των θεραπόντων γιατρών. Σχεδόν ένα μήνα μετά την επέμβαση, μπήκε στο αεροπλάνο και ταξίδεψε σε Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες, ενώ σαφέστατα οι γιατροί του το είχαν απαγορεύσει μιας και η αυξομείωση της πίεσης δε θα έκανε καλό στην πορεία της αποθεραπείας του!

Δεύτερη εντολή των γιατρών ήταν να μην κουράζει τα μάτια του και να έχει το κεφάλι του σε συγκεκριμένη θέση ξεκούρασης, συμπληρώνει επίσης το δημοσίευμα.

Δεν είχε περάσει καλά-καλά ένας μήνας από την εγχείρηση και ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συνεργάτες του να του προετοιμάσουν συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και με τους επικεφαλής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Οι συνεργάτες του, σύμφωνα με την Espresso, ενημέρωσαν αμέσως τον γιατρό του, Πάνο Θεοδοσιάδη, ο οποίος και του συνέστησε να αναβάλει τα σχέδιά του, γιατί ο κίνδυνος για την όρασή του δεν είχε περάσει. Αλλά ο κ. Σαμαράς ήταν ανένδοτος: «η περίοδος χάριτος που έδωσα στον εαυτό μου, τελείωσε» είπε.

Εκτός όμως από τα αεροπορικά ταξίδια, την κατάσταση του ματιού του κ. Σαμαρά επιβάρυναν και οι πολλές ώρες εργασίας και λίγου ύπνου. «Τον τελευταίο μήνα δεν κοιμάται περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα. Το περασμένο Σάββατο έφυγε από το Μαξίμου στις 03:30 τα ξημερώματα και ήταν στο πόδι στις 07:00 το πρωί», είπε στην Espresso στενός του συνεργάτης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης έχει επισκεφτεί αρκετές φορές αργά το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου. Σε μια από αυτές τις επισκέψεις, διαπίστωσε το νέο πρόβλημα. Όταν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, εκείνος χαμογέλασε αμυδρά και είπε: «πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά».

Σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη του, η νέα βλάβη είναι σοβαρή κι αν ο πρωθυπουργός δεν προσέξει να γίνει μόνιμη και ίσως χρειαστεί νέα επέμβαση. Όμως το ενδεχόμενο του χειρουργείου, το απορρίπτει κατηγορηματικά:

\”Έχω μεγάλο αγώνα μπροστά μου και η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει ούτε λεπτό. Δεν πρέπει να μείνει ούτε στιγμή χωρίς πρωθυπουργό… Έχουμε έργο μπροστά μας και το έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό\”.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook