Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ 1940-1945 η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) ,της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ) και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945.

Το βιβλίο αυτό των εκδόσεων Λιβάνη δεν συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ,αλλά και αποτίει φόρο τιμής, ελάχιστο αντίδωρο για κείνες τις χιλιάδες των Ελλήνων που έδωσαν
τη ζωή τους σε κάθε γωνιά της χώρας θύματα των ναζιστών κατακτητών.


«ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι τα ολοκαυτώματα είχαν οδυνηρό απολογισμό για τους τοπικούς πληθυσμούς λόγω της βαρβαρότητας των δυνάμεων κατοχής που αιματοκύλισαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς πόλεις και χωριά.

«Εγκλήματα που δυστυχώς μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν έχει αναγνωρίσει, γι αυτό και πρέπει να συνεχιστεί η αμείωτη προσπάθεια αναγνώρισή τους, όπως και η διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Γερμανικό κράτος» επεσήμανε ο Δήμαρχος .

Το λεύκωμα αυτό, συνέχισε ο κ. Κουράκης αποτελεί την ολοκληρωμένη καταγραφή αλλά και την ευκαιρία να θυμηθούμε και να διδαχθούμε από την γενναιότητα και τον ηρωισμό των αγωνιστών, καθώς και από το θάρρος και την περιφρόνηση των απλών ανθρώπων , των αμάχων κατοίκων -μαρτύρων απέναντι στο θάνατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook