Σε 8,468 δισ. ευρώ υπολογίζει το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το protothema.gr ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Παπαδημούλη και Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφέρει: «Από πλευράς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ανήλθε σε 8.486 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και από δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004».

Ενδεικτικά, στον τακτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2001 του υπουργείου Πολιτισμού διατέθηκαν πιστώσεις 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό 870.139,40 ευρώ.

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2001 διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ και τόσες ήταν οι πληρωμές.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook