Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ πραγματοποίησαν ένα ακόμα κύκλο σεμιναρίων με σκοπό την επιμόρφωση πάνω σε θέματα αρτοποιίας. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Χανιά και Ηράκλειο από τις 14 έως τις 19 Νοεμβρίου και προσέλκυσαν πλήθος επαγγελματιών αρτοποιών αλλά και σπουδαστών της σχολής Αρτοποιίας του ΟΑΕΔ Ταυρωνίτη.

Η θεματολογία των σεμιναρίων κάλυπτε στο μεγαλύτερο μέρος της την παρασκευή Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα και το γερμανικό στόλεν (stollen).

Η προσέγγιση ήταν στοχευμένη έτσι ώστε να αποκαλύψει στους αρτοποιούς κρίσιμες λεπτομέρειες για την επιτυχία των συνταγών αλλά και εναλλακτικές στις γεμίσεις και στις επικαλύψεις, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν διαφοροποιημένα και εκλεκτά προϊόντα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα σεμινάρια συμπληρώθηκαν με την παρουσίαση των νέων μιγμάτων για τοστ που απευθύνονται στη βιοτεχνική αρτοποιία καθώς και με παρουσίαση τρόπων διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων του φούρνου της γειτονιάς.

Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι τεχνολόγοι τροφίμων Αντώνης Αλεξανδρίδης και Διαμαντής Παπαπαναγής.

Τα σεμινάρια στήριξαν με την παρουσία τους, μέλη από τα Σωματεία Αρτοποιών Χανίων και Ηρακλείου και η Ομάδα Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού. Τα μηχανήματα ήταν μία ευγενική χορηγία της εταιρείας Clivanexport.