Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ είχε σήμερα ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης και ο Υποδιοικητής κ. Γιώργος Νεοφώτιστος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στη Διοίκηση τα προβλήματα της υγείας σήμερα γενικότερα αλλά και ειδικότερα του ΠΑΓΝΗ.

Κύρια θέματα συζήτησης , μεταξύ άλλων, ήταν η χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την κάλυψη των εφημεριών, υπερωριών του προσωπικού, η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και η σωστή κατανομή του πλαφόν που αφορά δεδουλευμένα οικονομικού έτους 2012, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, η στελέχωση κλινικών και τμημάτων όπως της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και οι προσλήψεις προσωπικού, η έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Ένα επίσης θέμα που συζητήθηκε ήταν εκείνο της άμεσης ανάγκης διενέργειας κεντρικών ενιαίων διαγωνισμών, συνέπεια των οποίων θα είναι τόσο η εξοικονόμηση πόρων οικονομικών, όσο και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, που σήμερα απασχολείτε στον τομέα αυτό στα νοσοκομεία.

Όπως τονίστηκε από τους εργαζόμενους, δεν θα επιτραπεί καμία κατάργηση νοσοκομείου, κλίνης και θέσης εργασίας.

Ο Διοικητής κ. Αντώνης Γρηγοράκης αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των εργαζομένων, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίλυση όσων δίκαιων και σοβαρών προβλημάτων σημειώνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα και στο ΠΑΓΝΗ ειδικότερα, ενώ για το θέμα της διενέργειας κεντρικά ενιαίων διαγωνισμών και η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών προκήρυξης τους, ενημέρωσε πως αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην προγραμματισμένη συνάντηση των Διοικητών των Υ.ΠΕ με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.