Η προβολή του Δήμου Αγίου Νικολάου στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2012 στην Θεσσαλονίκη, ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα τουρισμού κ. Μιχάλης Σγουρός, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΑΝ κ. Μανόλης Πεπόνης.

Η συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, αποκτά φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί στοχεύει στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων τουριστικών μονάδων της περιοχής μας θέτοντας ως κύριο άξονα την προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού της Βορείου Ελλάδας καθώς και των Βαλκανικών χωρών.

Ένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους είναι η διαφήμιση της περιοχής μας μέσω του νέου τουριστικού πακέτου που δημιούργησε η C.TR.S. θυγατρική του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, η οποία προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στο ταξίδι και τη μετακίνηση συνδέοντας την Κρήτη με τη Βόρεια Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων, ενώ τα τουριστικά πακέτα προσφορών του ΚΤΕΛ θα ενισχύσουν την οικονομία του τόπου σε πολλά επίπεδα. Αναφέρθηκε ωστόσο ότι υπάρχει μακρά παράδοση στην Κρήτη σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό της Βορείου Ελλάδας και θα πρέπει να ενισχύσουμε και να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Στο Περίπτερο του Δήμου Αγίου Νικολάου θα συμμετέχουν ο αγροτικός συνεταιρισμός Κριτσάς και το τουριστικό πρακτορείο του ΚΤΕΛ – C.TR.S. κ.α.

Κατά το διήμερο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού 22 & 23/11/12 έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου με ξένους tour operators.

Στα πλαίσια του Ελληνικού Πρωινού που θα παρουσιάσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα αναδειχθεί το Κρητικό Πρωινό από το Δήμο Αγίου Νικολάου με τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής όπως το μέλι, το λάδι κ.α.

Η PHILOXENIA 2012, έχει φέτος ως κεντρικό θέμα τις νέες τουριστικές αγορές της Βαλκανικής και των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα βρεθούν εμπορικοί επισκέπτες από τις Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Βαλκάνια, καθώς και από τις ΗΠΑ, Βραζιλία και Ν. Αφρική.

Η φετινή διοργάνωση της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA φιλοδοξεί να ενισχύσει το ρόλο της ως το πιο σημαντικό τουριστικό φόρουμ της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

Στη PHILOXENIA 2012 θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές τουριστικές επιχειρήσεις απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες μορφές τουρισμού και θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εμπορικούς επισκέπτες από τη διεθνή αγορά.

Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Στο επίπεδο των παράλληλων εκδηλώσεων της PHILOXENIA ξεχωρίζει το Συνέδριο Πολιτιστικού και Θρησκευτικού Τουρισμού.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα αναδειχθεί όλη η Ελλάδα ως προορισμός θρησκευτικού-πολιτιστικού τουρισμού και αφετηρία για προορισμούς ανάλογου ενδιαφέροντος στα Βαλκάνια.

Επιπλέον, θα αποτυπωθούν οι δυνατότητες των θεματικών μουσείων, ως πόλων έλξης τουριστών, αλλά και θα διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ φορέων, όπως η Πολιτεία, η Εκκλησία και τα τουριστικά γραφεία προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook