«Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως έχει υποσχεθεί στο λαό ότι «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης», επισημαίνοντας πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια.

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επισήμανε ότι ήδη υπάρχουν σημάδια πως το κλίμα αλλάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στην δραχμοφοβία, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

Αναφερόμενος στους νέους ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως πιστεύει στο δυναμισμό τους και τα οράματά τους και σημείωσε πως υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο θα δουν σύντομα πολλοί.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν δεκατέσσερις από τις 40 προτάσεις που έχει καταθέσει η ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα.


protothema.gr