Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου όταν κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο στην Γάζα είδε τα θύματα του σφοδρών συγκρούσεων με το Ισραήλ και συναντήθηκε με τους συγγενείς τους.

Ο Νταβούτογλου έκλαψε αγκαλιά με ένα πατέρα ο οποίος έχασε τον γιο του κατά τη διάρκεια μιας νέας ισραηλινής επιδρομής και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες έκαναν μέσα σε λίγη ώρα τον γύρο του κόσμου.

Η επίσκεψη του Νταβούτογλου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «πρωτοβουλίας για τη Γάζα των υπουργών του Αραβικού Συνδέσμου».

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του στελέχους της Χαμάς, Εϊμάν Ταχά, το Ισραήλ και οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, κατέληξαν σε συμφωνία για εκεχειρία, με μεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Η εκεχειρία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 τοπική ώρα, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διπλωματική προσπάθεια για την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, είχε ανακοινώσει ότι το Ισραήλ συμφώνησε να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Ο κ. Μόρσι είπε συγκεκριμένα ότι το Ισραήλ θα σταματήσει, αργότερα την Τρίτη, τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και ότι οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Καΐρου θα έχουν αποτέλεσμα «σύντομα», σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, Mena.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook