Την Τρίτη (20/11/2012) στο δήμο Ηρακλείου (Λότζια) δόθηκε η συνέντευξη τύπου της πολυαναμενόμενης επίδειξης πολεμικών τεχνών και της παρουσίασης του παγκόσμιου ρεκόρ «τα δέκα γρηγορότερα κοψίματα με σπαθί σε στόχο, στον κόσμο», που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 25 Νοεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Λίντο (περιοχή παγκρήτιου σταδίου) στις 18:00 το απόγευμα.

Στη συνέντευξη τύπου απεύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νικόλαος Γιαλιτάκης, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης εφόσον για πρώτη φορά στη Κρήτη επίδειξη πολεμικών τεχνών έχει συγκεντρώσει τόσο μεγάλη συμμετοχή σχολών πολεμικών τεχνών αλλά και αξιόλογων δασκάλων του χώρου οι οποίοι διακρίνονται για την προσπάθεια και την συνέπεια που έχουν στην τέχνη που αντιπροσωπεύουν.

Επίσης αναφέρθηκε και στο παγκόσμιο ρεκόρ από τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών κ. Κωνσταντίνο Καρυπίδη και την εθιμοτυπική συνάντηση τους που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι. Στη συνέντευξη επίσης μίλησαν ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών κ. Νικόλαος Ιλαρίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «με μεγάλη χαρά προσκαλούμε όλους τους φίλους του αθλητισμού στη μεγάλη γιορτή των πολεμικών τεχνών που προάγει τον πολιτισμό, την ομορφιά και την αρμονία της κίνησης». Ο δάσκαλός καράτε κ. Νικόλαος Καραϊσκάκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη αναφέρθηκε στο δύσκολο κατόρθωμα του Οδηγού να συντονίσει και να ενώσει διαφορετικές τέχνες και σχολές πολεμικών τεχνών, οι οποίες είναι συχνά ανταγωνιστικές μεταξύ τους.

Τέλος στη συνέντευξη πήραν μέρος και ο κ. Δημήτριος Γκαϊνάς όπου θα εκπροσωπήσει με τη σχολή του την τέχνη της Καποέιρα και ο κ. Ιωάννης Αλεξανδράκης που θα εκπροσωπήσει το μαχητικό άθλημα Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου.

Η παρουσίαση της συνέντευξης έκλεισε με την δέσμευση του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Γιαλιτάκη ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα σταθεί στο πλευρό των πολεμικών τεχνών και θα υποστηρίξει την συγκεκριμένη διοργάνωση ως έναν νέο αξιόλογο θεσμό για την πόλη του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook