Ο συριακός στρατός επιτέθηκε στις νότιες συνοικίες της Δαμασκού με βομβαρδισμούς και τη ρήψη ρουκετών, προκειμένου να ανακόψει την πορεία των ανταρτών ώστε να μην καταφέρουν να καταλάβουν τη βάση.

Οι ισλαμικές ομάδες ανταρτών Ανσάρ αλ-Ισλάμ και οι Ταξιαρχίες Τζαντ Αλλάχ, ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τη βάση της Αεράμυνας κοντά στην περιοχή Χαζάρ αλ-Ασουάντ, μετά από τέσσερις ημέρες μαχών.

Η περιοχή αποτελούσε καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφθαναν από τα Υψώματα του Γκολάν, τα οποία κατέχει το Ισραήλ. Σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, πλάνα από βίντεο δείχνουν αντάρτες να εισέρχονται στην τοποθεσία, ενώ στο βάθος φαίνονται κατεστραμμένα αντιαεροπορικά όπλα. Στο βίντεο φαίνεται επίσης ένας διοικητής να μιλά στον ασύρματο λέγοντας \”Έχουμε καταλάβει πλήρως τη βάση\”.

Η επαλήθευση των εν λόγω αναφορών από ανεξάρτητες πηγές δεν ήταν δυνατή, αφού η Συρία έχει περιορίσει σχεδόν ολοκληρωτικά την πρόσβαση ξένων μέσων ενημέρωσης.

Οι αντάρτες, κατά την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταλάβει αρκετές βάσεις του στρατού σε απομακρυσμένες θέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας βάσης των Ειδικών Δυνάμεων κοντά στο Χαλέπι καθώς και ένα μικρό στρατιωτικό αεροδρόμιο στα ανατολικά, στα σύνορα με το Ιράκ


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook