Τρομακτικές διαστάσεις τείνει να πάρει η μικρό-εγκληματικότητα στην Ιεράπετρα και την ευρύτερη περιοχή της.

Τρανταχτό παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί είναι η διάρρηξη που υπέστη κατάστημα ψιλικών και περιοδικών στο κέντρο της Ιεράπετρας μόλις 30 μέτρα από την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος της Ιεράπετρας.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής 18/11, άγνωστοι δράστες αφού διέρρηξαν την μπροστινή πόρτα του καταστήματος ψιλικών πήραν από το ταμείο περίπου 5.000 ευρώ, τζίρο αρκετών ημερών που ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει στο κατάστημα για περισσότερη σιγουριά καθώς δίπλα υπάρχει το αστυνομικό τμήμα.Ισως διαφορετικοί δράστες, λίγη ώρα μετά της ίδιας νύχτας, αφού παραβίασαν την πόρτα εισέβαλαν σε άλλο μίνι μάρκετ που βρίσκεται στο νέο σχέδιο της πόλης.

Ο δράστης όπως εμφανίζεται στο βίντεο που προβάλει το radiolasithi.gr, φορώντας κουκούλα με ιδιαίτερη ηρεμία προσέγγισε το ταμείο και πήρε από μέσα ότι χρήματα υπήρχαν και στην συνέχεια με την ίδια ηρεμία αποχώρησε από το κατάστημα που δεν είχε συναγερμό.Να σημειωθεί ότι δίπλα από το κατάστημα, μένει ο ιδιοκτήτης με την οικογένεια του οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

Τα περιστατικά αυτά είναι δύο από τα δεκάδες που διαδραματίζονται καθημερινά πλέον και στην κατά τα άλλα ήσυχη Ιεράπετρα.

Οι πολίτες δηλώνουν την αγωνιά τους αλλά και τον φόβο τους για το πόσο θα συνεχιστεί αυτή η ασύδοτη εγκληματικότητα.


radiolasithi.gr