Η Γάζα έζησε ακόμα μία νύχτα ισραηλινών βομβαρδισμών, καθώς οι συνομιλίες περί εκεχειρίας, που διεξήχθησαν στο Κάιρο, δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης πυρός.

Πολλές ήταν οι εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα αυτές να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον είχε φτάσει στο Ισραήλ, με σκοπό να στηρίξει τις διαδικασίες στο Κάιρο, που βασικό στόχο είχαν την εκεχειρία.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ και το Ισραήλ είχε απώλειες. Κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτες σκοτώθηκαν ένας στρατιώτης και ένας πολίτης.

Σχετικά με τις απώλειες στην παλαιστινιακή πλευρά, εκφράζεται ανησυχία για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό θυμάτων με πολλά από αυτά να είναι παιδιά.

Οι Αιγύπτιοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που μετείχαν στις συνομιλίες στο Κάιρο είχαν ανακοινώσει, επίσης την Τρίτη, ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας.

Αντιθέτως, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος Mark Regev είχε δηλώσει στο BBC πως, ακόμα, η διαδικασία βρισκόταν μακριά από τον τελικό στόχο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Χαμάς θα ήταν κάτι περισσότερο από χαρούμενη με μια ανάπαυλα, ένα time out… ούτως ώστε να ξεκουραστούν τα μέλη της, να πάρουν δυνάμεις και να οπλιστούν καλύτερα, πράγμα που θα είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε νέες ρουκέτες να προσγειώνονται στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα ή τον ερχόμενο μήνα. Κάτι τέτοιο, μας είναι παντελώς αδιάφορο» ήταν τα λόγια τού Ragev.

Αργότερα μέσα στην Τρίτη, ο Izzat Risheq, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωνε πως είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία εντός της Τετάρτης.

Μέχρι και αυτή την ώρα, πολλές περιοχές της Γάζας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με τα όσα η ανταποκτρίτρια του BBC στη Γάζα, Lyse Doucet, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter, αναφέροντας ότι ακόμα ακούγονται δυνατές εκρήξεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook