Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για αλλαγές στην λειτουργία της κυβέρνησης.

Στην συνάντηση της Δευτέρας υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την δημιουργία μιας τρικομματικής επιτροπής χωρίς ωστόσο να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες, όπως το αντικείμενο που θα έχει ή στον αριθμό των στελεχών που θα μετέχουν σε αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Πρωθυπουργός επιθυμεί στην επιτροπή να μετέχουν 5 ή 6 στελέχη και όχι 9 άτομα όπως πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ο ρόλος της τρικομματικής κυβερνητικής ομάδας θα αφορά κυρίως τις καταθέσεις των νομοσχεδίων, όπου έχουν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν παράπονα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ από νομοσχέδια που κατέθεσαν υπουργοί χωρίς να τα γνωρίζουν.

«Την κυβέρνηση την συντονίζει ο Πρωθυπουργός» τονίζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά στο Real.gr και προσθέτουν πως «αντικείμενο της επιτροπής θα είναι η καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο».

Παράλληλα συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν στα σενάρια που θέλουν να ανακοινώνονται σύντομα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σημειώνουν επίσης με νόημα ότι γι’ αυτό τον λόγο δεν απομακρύνθηκαν άμεσα υπουργοί από την κυβέρνηση υπονοώντας τον Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ωστόσο, επισημαίνουν πως πολιτικά αλλά και επικοινωνιακά ο ανασχηματισμός – μετά την εκταμίευση της δόσης – θα μετρούσε θετικά για την κυβέρνηση. Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος που στο Μαξίμου θέλουν τον ανασχηματισμό και αυτός δεν άλλος από τις «κόντρες» που υπάρχουν μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στα υπουργεία και λόγω των εξελίξεων στην οικονομία ήταν «κρυμμένες κάτω από το χαλί» αλλά δύσκολα θα μπορούν να κρύβονται για πολύ καιρό ακόμα.

Στην ΚΟ της ΝΔ ορισμένοι έχουν αρχίσει να ράβουν υπουργικά κουστούμια και στο παρασκήνιο δεν λείπουν οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού, ενώ δεν λείπουν και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα κυρίως μεταξύ βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται στην Β΄περιφέρεια της Αθήνας.


real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook