\”Από την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας για το ελληνικό θέμα τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης\” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο χθεσινό Γιουρογκρούπ και προσθέτει ότι «oι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση\”.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ακόμη ότι \”Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει\”.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο τον κοινοτικό προυπολογισμό για τα έτη 2014-2020. Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί ενώ ο πρωθυπουργός θα προωθήσει την ελληνκή θέση για λήψη απόφασης. Ο κ. Σαμαράς αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Γιουργογκρούπ κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook