Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, συνεχίζεται σήμερα στις 10:00 η εκδίκαση της υπόθεσης για τον άγριο ξυλοδαρμό Βρετανού τουρίστα στα Μάλια, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του.

Για το επεισόδιο κάθονται σήμερα στο εδώλιο εξι άτομα, ένας 25χρονος, ένας 24χρονος και τέσσερις 23χρονοι.

Ο 32χρονος σήμερα Βρετανός, θύμα της επίθεσης, ανέφερε στο εδώλιο πως δε θυμάται τίποτα, καθώς από τα χτυπήματα, έχει απώλεια μνήμης. Η μητέρας του θύματος, περιέγραψε στο δικαστήριο τον Γολγοθά τόσο του γιου της όσο και της οικογένειας της και την σειρά των επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να έχει αποκατασταθεί η υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού σημειώθηκε στα Μάλια, τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2008, έξω από μπαρ, όπου συναντήθηκαν δύο παρέες Βρετανών. Οι νεαροί που είχαν \”προηγούμενα\” λόγω ποδοσφαιρικών διαφορών ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά.

Οι φίλοι του 32χρονου Βρετανού κατάφεραν να ξεφύγουν, όμως ο 32χρονος εγκλωβίστηκε μεταξύ των έξι ομοεθνών του, οι οποίοι τον χτυπούσαν ασταμάτητα στο κεφάλι και το σώμα, με γροθιές αλλά και ένα σπασμένο μπουκάλι, ενώ δε σταμάτησαν ούτε όταν ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε, αιμόφυρτος, στο έδαφος.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύθηκε επί τρεις μήνες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αγγλία όπου και υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις.

«Πρόκειται για πρωτοφανή αγριότητα που επέφερε σοβαρότατες κακώσεις, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και εμπόδισαν αυτόν σημαντικά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιεί το σώμα και τη διάνοιά του», αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook