Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου εορτάζεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με μεγαλοπρέπεια, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2012 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι. Δ. της πόλης των Χανίων.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Πολεμικών Πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι της Σούδας, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2012.

Στις 08:30 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά, ενώ στις 10:30 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο Όρθος - Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό στα Χανιά.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:

10.45 Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου

Διαδρομή Λιτανείας : Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Πλατεία Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία (Δέηση), επιστροφή στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

11.45 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά την Δοξολογία ακολουθεί:

- Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας)

- Κατάθεση στεφάνων

- Ενός λεπτού σιγή

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου