Μια από τις πλέον συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Κρήτη, οδηγήθηκε σήμερα στο Εφετείο Ηρακλείου. Ο λόγος για την απαγωγή και άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Κυπριωτάκη, τον Μάιο του 2009.

Η υπόθεση οδηγήθηκε για εκδίκαση στο Εφετείο, ωστόσο πήρε νέα αναβολή για τον Νοέμβριο του 2013. 

Το κλίμα ήταν φορτισμένο, αφού η χήρα, ο γιος και ο αδερφός του άτυχου επιχειρηματία ξέσπασαν. Ο γιος του Κυπριωτάκη κινήθηκε απειλητικά κατά των κατηγορουμένων, ενώ το ξέσπασμα της χήρας ράγισε καρδιές. 

Η ένταση που δημιουργήθηκε κινητοποίησε την Αστυνομία και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στις φυλακές τους κατηγορουμένους. 

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την άγρια δολοφονία  

Κατηγορούμενοι είναι ο Ιωάννης Σταυρουλάκης 33 ετών, ο Οσάμα Νουχ 25 ετών και ο Αμερ Νουχ 27 ετών, εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ολοι τους παραπέμφθηκαν στην τακτική ανάκριση και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν.

Με κυνικό τρόπο οι δύο από τους τρεις εγκληματίες που κατηγορούνται για την ειδεχθή δολοφονία του Κυπριωτάκη ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή.

Στη συνέχεια ο ένας από αυτούς, ο οποίος μάλιστα είχε δουλέψει στο παρελθόν με τον 50χρονο, περιέγραψε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πώς χτύπησαν με γροθιές στο λαιμό το άτυχο θύμα και στη συνέχεια στο κεφάλι με μια πέτρα, και πώς κατόπιν τον στραγγάλισαν με τα ίδια τους τα χέρια, κρατώντας τα πόδια του.

Οταν πια σταμάτησε να αντιστέκεται, οι αμείλικτοι απαγωγείς περιέλουσαν το αυτοκίνητο και το πτώμα μέσα στο πορτμπαγκάζ με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

«Ο Σταυρουλάκης άνοιξε το καπό. Ενώ ο Κυπριωτάκης ήταν δεμένος, του έριξε μια μπουνιά στο λαιμό. Μετά έπιασε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Τότε πια τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Τον πίεζε με δύναμη μέχρι να τον αποτελειώσει. Εγώ τον κρατούσα από τα πόδια όσο πιο δυνατά μπορούσα.

Τον κρατούσα για να μην αντιστέκεται» είναι ένα μέρος από την ομολογία-καταπέλτη του 25χρονου Σύρου, σύμφωνα με την οποία ως φυσικός αυτουργός του στραγγαλισμού μέχρι θανάτου του επιχειρηματία εμφανίζεται ο 33χρονος ελαιοχρωματιστής Γιάννης Σταυρουλάκης, ο οποίος είναι πατέρας ενός τετράχρονου αγοριού.

Εκτός από τον 25χρονο, που είναι και ο μόνος από τους τρεις που φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του εισαγγελέα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα και εμφανίστηκε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, ο Γιάννης Σταυρουλάκης αρνείται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία, αποδεχόμενος μόνο τη συμμετοχή του στην απαγωγή, ενώ ο 27χρονος Αμερ Νουχ, ο «μακρυμάλλης με τα τατουάζ», που θεωρείται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο πιο σκληρός, κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Οπως αποκάλυψε η αστυνομία, η σκληρή συμμορία σχεδίαζε την απαγωγή και άλλων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ενός ξενοδόχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook