Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιδιώκει την ουσιαστική αντιμετώπιση και τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, το οποίο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ενισχυτικές δράσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων αναμένεται να πρόκειται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την επεξεργασία και την εξειδίκευση των προτάσεων που κατέθεσαν σε σύσκεψη οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να διερευνηθούν πρόσθετες πρακτικές και πολιτικές προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας στοχευμένες σε δύο άξονες, που αφορούν στην άμεση αποτελεσματικότητα των εν ενεργεία μέτρων και στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου για την πρόληψη του φαινομένου.

«Η λαθροϋλοτομία είναι αξιόποινη πράξη, αντικοινωνική ενέργεια και θίγει τον εθνικό πλούτο μας, από όποιον και αν γίνεται. Είναι εκ των ων ουκ άνευ, ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε, με συνεχή επιφυλακή και συντονισμό, για να εντοπίζονται οι παραβάτες και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook