Η αναβολή αποφάσεων για την Ελλάδα προκάλεσε βουτιά στο χρηματιστήριο, ωστόσο όπως δείχνει ο αυξημένος τζίρος (13, 8 εκατ. ευρώ) η πτώση δημιουργεί ευκαιρίες εισόδου. Οι εντολές εντοπίζονται τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο και εταιρείες του σαραντάρη. Πτωτικά διαμορφώνονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίχως όμως μεγάλες εντάσεις. Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 797 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,83%. Πάνω από 8% η πτώση σε Εθνική και Eurobank.

Με πτώση πάνω από 6% η Alpha Bank και η MIG. Βουτιά 8% για την Τράπεζα Πειραιώς και πτώση πάνω από 3% για Μυτιληναίο και ΟΤΕ. Με πτώση 2,40% η Coca- Cola και 3,40% για την ΔΕΗ.

Πτώση σε Ευρώπη

Με πτώση άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία, η οποία θ\’ ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημείωσε πτώση κατά 0,3% και διαμορφώθηκε στις 5.729,33 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,22% στις 3.454,36 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση κατά 0,34% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.148,92 μονάδες.

Μικτές αντιδράσεις στην Ασία από την ευρωπαϊκή αβεβαιότητα

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα Τετάρτη, έχοντας ξεκινήσει τις συναλλαγές με κέρδη, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup και με την Ιαπωνία να διατηρεί τα κέρδη της λόγω του αδύναμου γεν.

Οι αγορές ξεκίνησαν τις συναλλαγές τους με κέρδη, έπειτα από τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία για τον κατασκευαστικό κλάδο, ωστόσο κάποιοι δείκτες έχασαν τα κέρδη τους αφού το Eurogroup δεν κατάφερε να φτάσει σε απόφαση σχετικά με την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε χωρίς την τελική έγκριση της δόσης-μαμούθ προς την Αθήνα και χωρίς την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους υπουργούς Οικονομικών να μεταθέτουν τις αποφάσεις για το επόμενο Eurogroup στις 26 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπουργοί Οικονομικών κάνουν λόγο για \”πρόοδο\” στις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ επισημαίνουν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω τεχνικές εργασίες σε ορισμένα στοιχεία του πακέτου χωρίς να δίνουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της για την ευρύτερη οικονομία την Τετάρτη αν και χαμήλωσε τους τόνους στο οικονομικό outlook καθώς η επιβράδυνση στις οικονομίες του εξωτερικού έχει αρχίσει να επηρεάζει την εγχώρια ζήτηση.

\”Η οικονομία της Ιαπωνία αναμένεται να παραμείνει σχετικά αδύναμη προς το παρόν\” αν και αναμένεται να επιστρέψει σε μέτριους ρυθμούς ανάκαμψης στη συνέχεια, αναφέρει η κεντρική τράπεζα στη μηνιαία έκθεση του Νοεμβρίου.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας υιοθέτησε επίσης πιο επιφυλακτική στάση σε ορισμένα επιμέρους οικονομικά στοιχεία.

Η Ιαπωνία εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα 549 δισ. γιεν τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, εμφανίζοντας έλλειμμα για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι εξαγωγές στην Κίνα συνέχισαν να υποχωρούν μετά από τις εντάσεις μεταξύ του Τόκιο και του Πεκίνου για εδαφικές διαφορές.

Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα 360 δισ. γιεν που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires Και του Nikkei, ενώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 283 δισ. γιεν.

Στο ταμπλό ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific κερδίζει 0,48%.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook