Το ολονύκτιο θρίλερ της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και η εμπλοκή που σημειώθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τελικά συμφωνία βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Η Ευρώπη αποτυγχάνει να έχει συμφωνία για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του BBC το οποίο σημειώνει ότι «μετά από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες... χρειάζονται επιπλέον χρόνο για τεχνική δουλειά».

«Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας απέτυχαν για δεύτερη βδομάδα να συμφωνήσουν» σημειώνει το Reuters.

«H Ευρωζώνη καθυστερεί τη συμφωνία βοήθειας για την Ελλάδα» γράφουν στο πρώτο θέμα τους οι Financial Times και αναφέρουν πως θα γίνει νέο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. Τονίζουν ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ανέβαλλαν ξανά την εκταμίευση της υπερ-δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την αποτυχία να ξεπεράσουν τις διαφωνίες για το πόσο γρήγορα μπορεί να να μειωθεί το χρέος της Αθήνας.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν πάλι την Ελλάδα με αβέβαιο μέλλον» γράφει ο Guardian και τονίζει ότι οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη χτύπησε σε ένα ακόμη εμπόδιο, με τους υπουργούς Οικονομικών και το ΔΝΤ να παραμένουν διχασμένοι για την Ελλάδα.

«Η μη συμφωνία θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης για τη διάσωση της Ελλάδας. Η χρηματοδότηση της χώρας θα πρέπει να άρει την απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» γράφει το CNN, σχολιάζοντας το ναυάγιο του Eurogroup.

«Η ΕΕ σκόνταψε στην μείωση του χρέους έπειτα από σύγκρουση με το ΔΝΤ» είναι ο τίτλος του Bloomberg. Όπως επισημαίνει το δίκτυο, οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο για μείωση του ελληνικού χρέους μετά από διαμάχη με το ΔΝΤ για το πώς θα επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα η πληγείσα από την ύφεση οικονομία της χώρας.

«Ο αγώνας ενάντια στην κρίση χρέους υπέστη άλλο ένα πλήγμα: το Eurogroup δεν κατάφερε να βρει λύση για το ελληνικό πρόβλημα» αναφέρει το Spiegel. Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, δεν υπήρξε συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει για την δόση».

«Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει για τα χρήματα της βοήθειας» γράφει η Frankfurter Allegemeine Zeitung (FAZ), που χαρακτήρισε επίσης το «αδιέξοδο στο Eurogroup» δεύτερο χτύπημα στη μάχη κατά του χρέους μετά τη γαλλική υποβάθμιση.

«Το Eurogroup απέτυχε για δεύτερη φορά να συμφωνήσει για την χρηματοδότηση της ελληνικής στήριξης» γράφουν οι γερμανικοί Financial Times, που επισημαίνουν μάλιστα, μετά την επανάληψη των γνωστών «αγκαθιών» στο θέμα, τη δήλωση του εμφανώς κουρασμένου Γιούνκερ μετά τη μαραθώνια συνάντηση: «Τέτοια ώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε και σωστούς υπολογισμούς».

«Ξανά καμία συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα» αναφέρει η Deutsche Welle, που βλέπει το «άσχημο κλίμα» να συνεχίζεται και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. «Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των υπουργών» βγαίνοντας από τη συνάντηση, λέει από την πλευρά της η Handelsblatt.

«Η Γερμανία αντιστέκεται. Καμία συμφωνία για βοήθεια στην Ελλάδα» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Επισημαίνει ότι η Αθήνα θα πρέπει γρήγορα να λάβει την επόμενη δόση για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ωστόσο σημειώνει ότι θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup.

«Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα μπαίνει σε κίνδυνο η σταθερότητα της Ευρωζώνης» γράφει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.in.gr