Μεγάλες προσδοκίες για την προσέλκυση επενδύσεων και την αναθέρμανση της κτηματομεσιτικής αγοράς δημιουργεί η είδηση ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει άδεια παραμονής μεγάλης διάρκειας σε όσους υπηκόους τρίτων χωρών αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση θα χορηγεί άδεια παραμονής πέντε ετών με δικαίωμα ανανέωσης του χρόνου αυτού σε πολίτες άλλων χωρών, που έχουν λάβει βίζα και διαθέτουν ακίνητα με αξία κατ’ ελάχιστον 300.000 ευρώ.

Επενδυτές από το εξωτερικό περιμένουν το «πράσινο φως» για να έρθουν στα Χανιά

Για πολύ σημαντική εξέλιξη έκανε λόγο το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Χανίων και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηματομεσιτών κ. Έφη Σγουράκη, η οποία τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ανάσα στην αγορά ακινήτων στα Χανιά.

Σε επικοινωνία με το Flashnews.gr η κ. Σγουράκη αποκάλυψε μάλιστα ότι στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα υπήρχε η φήμη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει την πρακτική άλλων χωρών της Ε.Ε στη χορήγηση βίζας, και ήδη παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα γραφεία, επενδυτικά και μεσιτικά, κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και προετοιμάζονται για αυτήν την εξέλιξη, ζητώντας πληροφορίες για ακίνητα, τιμές κτλ..

«Το να μπορούν να πάρουν εύκολα βίζα είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα ζεστάνει την αγορά» τονίζει η κ. Σγουράκη επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ενδιαφέρον κυρίως από Ρώσους και Ουκρανούς για επενδύσεις στο Νομό Χανίων, έβρισκε σημαντικό εμπόδιο στην έκδοση βίζας.

Παράλληλα η κ. Σγουράκη τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που ζητάνε πληροφορίες για ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και για εκτάσεις για να κτίσουν σπίτια για να πουλήσουν στη συνέχεια στους συμπατριώτες τους.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο χρόνος παραμονής δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, ενώ η άδεια αυτή δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook