Τον άλλο μήνα ξεκινά την λειτουργία της η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, που διευρύνει τον παρεμβατικό της ρόλο στον τομέα πρόληψης με την παράλληλη λειτουργία του Μαστογράφου, αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης με την λειτουργία του Κοινωνικό Φροντιστηρίου αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η οργάνωση για την λειτουργία της Κινητής Μονάδας Οδοντιατρικής σχεδιάστηκε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας στην οποία πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πόπη Δασκαλάκη και Μανόλης Κλώντζας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, καθώς επίσης και τα προεδρεία των Οδοντιατρικών συλλόγων Κρήτης.

Η μονάδα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη πρόκειται να λειτουργήσει αρχές Δεκεμβρίου και όλοι οι συμμετέχοντες από τα προεδρεία των οδοντιατρικών συλλόγων της Κρήτης εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την στήριξη τους στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κινητή μονάδα θα προχωρά σε έλεγχο και φθορίωση στοματικής υγιεινής σε παιδιά της 2ας δημοτικού. Παράλληλα θα γίνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις-ομιλίες στα σχολεία για το πόσο είναι σημαντική η υγεία του στόματος από τις μικρές κιόλας ηλικίες. Όπως αποφασίστηκε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, στόχος είναι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς η κινητή μονάδα να έχει επισκεφθεί το δυνατόν περισσότερα δημοτικά σχολεία σε όλους τους δήμους της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook