Ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε ένα στούντιο που χρησιμοποιείται από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ στο Κάιρο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός υπαλλήλου, το πλήθος φώναζε συνθήματα εναντίον του καναλιού.

Το στούντιο έχει θέα στην πλατεία Ταχρίρ και βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και νεαρών που οργάνωσαν κινητοποιήσεις για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από τις πολύνεκρες ταραχές που ξέσπασαν πέρσι εκεί.

Ο πρώτος όροφος των γραφείων όπου στεγάζεται το Al Jazeera Mubasher Misr, ο σταθμός που ιδρύθηκε μετά την εξέγερση και την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά. Τα παράθυρα του στούντιο έσπασαν και μέσα στο κτίριο βρέθηκαν δύο άδεια μπουκάλια τα οποία πιθανότατα είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών μολότοφ. Ο συγκεκριμένος σταθμός καλύπτει κυρίως θέματα αιγυπτιακού ενδιαφέροντος.

Το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε τους δράστες «ταραχοποιούς» που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι πήγαν στο στούντιο για να ερευνήσουν την υπόθεση.

«Έξω από το στούντιο είχαν μαζευτεί γύρω στα 200 με 250 άτομα που φώναζαν συνθήματα εναντίον του καναλιού», δήλωσε από την πλευρά του ο Άχμεντ Ντεσούκι, ένας παραγωγός του καναλιού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook