Συνάντηση είχαν σήμερα, με το Διοικητή της ΔΥΠΕ κ. Αντώνη Γρηγοράκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα υγείας κ. Μανόλης Κλώντζας, ο κ. Αντώνης Γερμανάκης Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νομού Λασιθίου και ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου κ. Μαυρικάκης Αλέξανδρος.

Η αντιπροσωπεία από τον Άγιο Νικόλαο παρέδωσε στον κ. Γρηγοράκη το ψήφισμα που εξέδωσαν οι φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον τομέα της υγείας ενώ παράλληλα ζήτησαν την προσωπική του παρέμβαση και βοήθεια ώστε να προχωρήσουν και να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά.

Υπήρξε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η θετική εξέλιξη ως προς το διορισμό ενός επικουρικού γιατρού καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου καθώς και του διορισμού ενός επικουρικού γιατρού παθολόγου στην Ιεράπετρα.

Ευρεία συζήτηση έγινε επίσης για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου όπου απαιτείται άμεση επίλυση του θέματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα παρακάτω σημαντικά θέματα υγείας:

α) η πρόσληψη ιατρών για την κάλυψη τουλάχιστον των έξι(6)βασικών ειδικοτήτων,

β) η κάλυψη των κενών θέσεων του Νοσηλευτικού προσωπικού,

γ) η εξασφάλιση χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου,

δ) η αποπεράτωση της νέας πτέρυγας, στ) η διαδικασία μελέτης -κατασκευής των περιφερειακών Ιατρείων στην Ελούντα, στην Κριτσά και στο Σίσι Βραχασίου και

ε) η κάλυψη των κενών τόσο στη Σητεία όσο και στην Ιεράπετρα στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης του επιπέδου υγείας στο Νομό Λασιθίου.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Νεάπολης ο κ. Γρηγοράκης επεσήμανε ότι το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο, ενώ ο ίδιος έχει ασχοληθεί νομικά με το θέμα και θεωρεί ότι για να διασφαλιστεί το κληροδότημα το Νοσοκομείο Νεάπολης θα πρέπει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook