Την Τετάρτη 21/11 αντιπροσωπεία της του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου επισκέφτηκε το Δημαρχείο και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κατάληψη αντιδρώντας στις επιχειρούμενες απολύσεις 16 υπαλλήλων του Δήμου και 4 της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου μετέφερε στους εργαζόμενους μήνυμα συμπαράστασης της τοπικής οργάνωσης και του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον αγώνα των υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "οι απολύσεις υπαλλήλων έχουν ισοπεδωτική λογική και δεν έχουν σχέση με εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης. Είναι επιταγές της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού που κυβερνούν πλέον αντιδημοκρατικά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού απαξίωσαν τόσα χρόνια την δημόσια διοίκηση μετατρέποντας την σε πελατειακού τύπου διοίκηση μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες, έρχονται τώρα υποκριτικά να την «εξορθολογίσουν» χωρίς κανένα σχέδιο αλλά με την κοινωνική βαρβαρότητα των απολύσεων.

Στόχος τους ήταν και είναι η συρρίκνωση και η απαξίωση της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης γεγονός που θα λειτουργήσει ως αφορμή για να δοθούν δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιωτικά χέρια. Την ίδια στιγμή που απολύουν 2.000 δημοσίους υπαλλήλους (ως πρώτη δόση έναντι των 24.000 απολύσεων που έχουν συνομολογηθεί με την τρόικα για το 2013), προσέλαβαν φέτος 1.800(!) δημόσιους υπαλλήλους όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ (http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=729749), κάτι που αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι το πελατειακό κράτος επιβιώνει με απεχθή μορφή και στην εποχή των Μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζί με τον λαό θα επιβάλλει σύντομα εκλογές για μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα βάλλει τα θεμέλια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες της κοινωνίας. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου καλεί τους εργαζόμενους την Παρασκευή 23/11/2012 στις 7:00 μμ στο Σπίτι του Πολιτισμού σε ανοιχτή Συνέλευση με θέμα την συζήτηση για την ιδρυτική Διακήρυξη και την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη όπου θα μιλήσει ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός."