Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στον Περιφερειάρχη Κρήτης για το θέμα της δημιουργίας \”καταφυγίου τουριστικών σκαφών στις Καλύβες\” απέστειλε η παράταση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου ΕΜΑΑΚ.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφέρονται τα εξής :

\”Αξιότιμε Κύριε Γενικέ & κύριε Περιφερειάρχα,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αγωνία μας για το έργο δημιουργίας και κατασκευής ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, στις ΚΑΛΥΒΕΣ Αποκορώνου, το οποίο έχει δρομολογηθεί το έτος 2007,από την Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Αρμένων.

Το συγκεκριμένο έργο έχει προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ και ειδικά στα έργα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για καταφύγια Τουριστικών Σκαφών, με αριθμό αρχικής ένταξης 13315/1-6-2009 του Υπουργείου Τουρισμού.

Παρακαλούμε όπως προσωπικά μεριμνήσετε για την προώθηση και ενεργοποίηση ενός σχεδόν ώριμου έργου, το οποίο θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή του Αποκόρωνα και θα συμβάλει στην Τουριστική προώθηση και προβολή μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο έργο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων.

Σας γνωρίζουμε ότι το έργο διαθέτει έγκριση χωροθέτησης, έχει γίνει παραχώρηση χρήσης στον πρώην Δήμο Αρμένων, διαθέτει έγκριση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΏΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ από την ΔΝΣΗ ΠΕΧΩ ΚΡΗΤΗΣ στην οποία έχουν διαβιβασθεί οι μελέτες ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΜΠΕ.

Η Επιτροπή περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης έχει εγκρίνει τις παραπάνω μελέτες.

Γίνεται αντιληπτό ότι λόγω του ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια ΕΝΤΑΞΗΣ – ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες προκειμένου να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία για την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook