Στην μακροσκελέστατη μηνυτήρια αναφορά του γνωστού Ηρακλειώτη δικηγόρου, κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου, του Διοικητή Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του φερόμενου ως ''εγκεφάλου'' των δύο κυκλωμάτων που δημιούργησαν την περιβόητη ''μαφία'' της Κρήτης, γίνεται λόγος για ενέργειες εκδίκησης από την πλευρά του Διοικητή του Τ.Δ.Ν. Αγίου Νικολάου, αφού με τον συγκεκριμένο ο γνωστός δικηγόρος -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- είχαν... προηγούμενα. 

Συγκεκριμένα ο ποινικολόγος αναφέρει στη μήνυση ότι στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011, είχε υποβάλει αναφορά εναντίον του Αξιωματικού, λόγω επεισοδίου που είχε δημιουργήσει στο γραφείο της Α' Ανακρίτριας Ηρακλείου, λίγες μέρες πριν. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αξιωματικός είχε βρεθεί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για υπόθεση σύλληψης σπείρας αλλοδαπών που διακινούσε ναρκωτικά. 

Ξαφνικά ο αξιωματικός απευθύνθηκε στην ανακρίτρια εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεκάδες συλληφθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών δεν παίρνουν την άγουσα των φυλακών αλλά αντιθέτως αφήνονται ελεύθεροι.

Το επεισόδιο, όπως τουλάχιστον καταγράφηκε από τον τύπο, πήρε διαστάσεις γεγονός που δεν άφησε να περάσει έτσι ο δικηγόρος.

Στη μήνυση ο δικηγόρος αναφέρει συγκεκριμένα: 

''Από πού γνωρίζει ο τρίτος εγκαλούμενος (αξιωματικός) ότι παρέλαβα χρήματα από τον πρώτο εγκαλούμενο (φερόμενος ''εγκέφαλος'') ;

Τόση αξιοπιστία έχει εμπνεύσει στον τρίτο εγκαλούμενο ο «Κουκιάς»;  

Εάν ο «Κουκιάς», πράγματι, είχε τέτοια συναλλαγή μαζί μου, δεν θα δίσταζε να μού αναφέρει κάτι στο τηλέφωνο γι αυτό το θέμα, όταν μιλάει για πολύ σοβαρότερα με τους συγκατηγορούμενους του στην σχηματισθείσα δικογραφία για τις χασισοφυτείες (εννοώ γι αυτήν που συνελήφθη και στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομα μου). 

Με εμένα θα πρόσεχε τα τηλεφωνήματα του; Δεν τα σκέφτηκε αυτά ο κ. Π...(αξιωματικός);

Τα σκέφτηκε, βέβαια, αλλά επικράτησε η εμπάθεια εναντίον μου και η εκδικητική μανία εξαιτίας της αναφοράς  που είχα υποβάλει εις
βάρος του στις 19-9-2011 (η οποία υποβλήθηκε ενώπιον: 1) Του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, 2)) Του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηρακλείου, 4) Του κ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης και 5) Του κ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου) για το επεισόδιο που είχε προκαλέσει στις 12η Σεπτεμβρίου 2011 μέσα στο γραφείο της Α΄ Ανακρίτριας Ηρακλείου.''

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος στη μήνυση του κατά του Αστυνομικού Διευθυντή κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ στην περίπτωση του Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου κάνει λόγο -εκτός της συκοφαντικής δυσφήμησης- για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. 

flashnews.gr/  Μ. Αλεξάκης