Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να της παραδοθούν αμέσως αντίγραφα του ηλεκτρονικού υλικού (αρχεία με ονοματεπώνυμα, ΑΦΜ και στοιχεία οχημάτων εννέα εκατομμυρίων πολιτών με τη μορφή που τα έχει το υπουργείο Οικονομικών), τα οποία κατασχέθηκαν από την κατοικία 35χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου.

Η Αρχή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εδώ και καιρό διενεργεί έλεγχο σε εταιρείες «που φέρονται να εμπλέκονται σε εμπορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ευαίσθητων και μη, που έχουν ληφθεί κατά παράνομο ενδεχομένως τρόπο από ηλεκτρονικά αρχεία τηρούμενα από δημόσιες αρχές, υπηρεσίες, οργανισμούς κ.λπ.».

Ο έλεγχος αυτός, όπως αναφέρει η Αρχή, απέδωσε ήδη πληθώρα στοιχείων, των οποίων κατέστη δυνατή η εν μέρει επεξεργασία, η οποία και συνεχίζεται, όπως και η αξιολόγησή τους, για την κατάρτιση του τελικού πορίσματος, με βάση το οποίο και θα κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2472/1997 προς επιβολή διοικητικών ποινών σε βάρος των εμπλεκομένων στη δραστηριότητα αυτή, αλλά και αποδόσεως ποινικών ευθυνών».

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, η Αρχή ζήτησε τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook