Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο απευθύνει με επιστολή της ομάδα περίπου 35 φοιτητών της Νομικής Σχολής, τονίζοντας ότι «το ΑΠΘ τελεί υπό το κράτος της βίας και της τρομοκρατίας».
Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν το πανεπιστήμιο τόπο ξένο και επικίνδυνο, όπου κυριαρχεί όργιο βίας, με εικόνες ανομίας και χουλιγκανισμού, ενώ αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις βιαιοπραγίας, απειλών και ύβρεων σε όσους προσπαθούν να δώσουν εθελοντικά λύση στο θέμα των σκουπιδιών.

Παραθέτουν επίσης περίπτωση Κύπριου φοιτητή που νόσησε εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν και αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τις σπουδές του.

Ο πρόεδρος της Νομικής, Ν. Μπιτζιλέκης, που παρέλαβε πρώτος την επιστολή, ανέφερε ότι οι φοιτητές του κατήγγειλαν περιπτώσεις ερασμιακών φοιτητών που αναζητούν τρόπους να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο.

Ενας από τους φοιτητές που υπογράφουν την επιστολή, που έχει πρωτοστατήσει σε κινήσεις ενάντια στις καταλήψεις σχολών, δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του, αναγκάστηκε να μείνει σε ξενοδοχείο, αλλά τον βρήκαν κι εκεί και προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Στο μεταξύ, με ψήφισμά της η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής καταδίκασε το βίαιο επεισόδιο της Δευτέρας σε βάρος καθηγητή και φοιτητών της.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook