Ρητές διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και από τον Πρόεδρο του Eurogroup ότι την Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος θέλει ο Πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής. Το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αντιπροσωπεία δεν είναι και το καλύτερο καθώς την αισιοδοξία διαδέχθηκε ο προβληματισμός.

Πρώτη επίδοξη του Αντώνη Σαμαρά είναι να έχει κατ\’ ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο καθώς εκεί βρίσκεται και το «κλειδί» για την συμφωνία με το ΔΝΤ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έχουν κάνει κρούση στην Καγκελαρία προκειμένου να υπάρξει συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στο περιθώριο της Συνόδου. Κάτι που είχε συμβεί στην Σύνοδο του Οκτωβρίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Το σίγουρο είναι ότι το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Eurogroup Z.K. Γιούνκερ με στόχο να πάρει επίσημα την διαβεβαίωση ότι την Δευτέρα οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα ανακοινώσουν την εκταμίευση της δόσης.

Δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της ημέρας και μέχρι το δείπνο των 27 να ανακοινωθούν και άλλα ραντεβού του Πρωθυπουργού με ευρωπαίους ομολόγους του.

Η παρέμβαση Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες από χθες – μία ημέρα νωρίτερα, καθώς σήμερα το μεσημέρι θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες – προκειμένου να χαράξει την στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Είχε πολύωρη σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και για το κλίμα που επικρατεί τόσο στην ευρωζώνη όσο και στο ΔΝΤ.

Όπως αποκάλυψε το Real.gr ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να παρέμβει και να θέσει τους άμεσους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας μετά το αδιέξοδο που υπήρξε την Τρίτη στο Eurogroup, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη σχεδιάζουν την αποψινή ομιλία στο δείπνο των 27.

Ο Πρωθυπουργός έχοντας στα χέρια του τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου θα τονίσει «πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». Θα επαναλάβει «πως η Ελλάδα είχε δεσμευτεί πως θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις και τις τήρησε στο ακέραιο. Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης και του ΔΝΤ να κάνουν πράξη τα όσα δεσμεύτηκαν». Αναμένεται μάλιστα να αναφερθεί και στις «αιματηρές» θυσίες που καταβάλλει εδώ και τρία χρόνια ο ελληνικός λαός.

Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή το απόγευμα και ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Κατάρ λόγω της καθοριστικής συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook