Με σκοπό την έξοδο της Βουλγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλγαρία προχωρούν στη συγκρότηση του συνασπισμού "Όχι στην ΕΕ".

Ο λόγος για τους Κίριλ Γκουμνέροφ και Στόγιαν Ιβάνοφ παρουσιάζοντας το πολιτικό τους σχέδιο τόνισαν ότι στο συνασπισμό θα συμμετέχουν αρχικά η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών, η Ένωση Δημοκρατικών Κομμάτων και το Κίνημα Era-3, αλλά αργότερα αναμένεται να προσχωρήσουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.

Η Βουλγαρία έχει χάσει τουλάχιστον 4-8 δισ. λέβα (περίπου 2,1 - 4,1 δισ. ευρώ) από τότε που εντάχθηκε στην ΕΕ, σύμφωνα με τον Γκουμνέροφ.

Ο νέος συνασπισμός θέλει επαναφορά της θανατικής ποινής για τα βαριά εγκλήματα, όπως τις κατά συρροή δολοφονίες και το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές θεωρούν ακόμη ότι σε κάθε πολίτη πρέπει να επιτρέπεται η οπλοκατοχή για να προστατεύει το σπίτι και την οικογένειά του, ότι οι εταιρίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να εθνικοποιηθούν και ότι δεν πρέπει να επιδεικνύεται ανοχή στις μειονότητες.

news247.gr