Την εκδοχή η φωτιά που ξέσπασε στο «Κρήτη 2» να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε φορτηγό ψυγείο που μετέφερε στο αμπάρι του εξετάζουν με προσοχή οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, προσπαθώντας να προσδιορίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την τεράστια καταστροφή.

Συνολικά κάηκαν 18 φορτηγά από τα οποία τα έξι είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές. Τα υπόλοιπα 12 είχαν υποστεί ζημιές στην καρότσα και το εμπόρευμα.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα έξι φορτηγά από το εσωτερικό του πλοίου, διαδικασία που διήρκεσε πολλές ώρες, διότι εξαιτίας της φωτιάς είχαν καεί τα σωληνάκια των φρένων και του αέρα με αποτέλεσμα τα οχήματα να μην μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια εκτός του πλοίου.

Οι έρευνες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται σε ένα φορτηγό-ψυγείο, που όταν βγήκε από το πλοίο διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό του, που δεν δικαιολογούνταν από το πύρινο φορτίο στους χώρους του πλοίου.

Η καρότσα του είχε λιώσει εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, που σημαίνει ότι η φωτιά σιγόκαιγε ώρες πριν το πλοίο προσεγγίσει στο λιμάνι της Πάτρας. Και είναι καθαρά ζήτημα τύχης ότι η επέκταση της πυρκαγιάς δεν έγινε στα μισά του ταξιδιού, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν.

pelop.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook