\”Η Χρυσή είναι το κόσμημα του Λιβυκού και της Μεσογείου και το σχέδιο που κατατέθηκε προβλέπει τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται στο Νησί. Κι αφού κάποιος πρέπει να ωφελείται αυτός θα είναι ο Δήμος.

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διαφυλάξουμε το περιβάλλον του νησιού και το δεύτερο είναι να επιτρέψουμε με κάθε καλό τρόπο την επίσκεψη στο νησί με προτεραιότητα των Γεραπετριτών που τόσα χρόνια περνούν τα καλοκαίρια εκεί και δεν μπορεί κανείς να το απαγορεύσει”,

δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που τέθηκαν για το χώρο του αναψυκτηρίου, τους χώρους κατασκήνωσης, την ασφάλεια των επισκεπτών με την επισκευή του μόλου στο νησί ενώ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την φύλαξη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ευχαρίστησε τον κ. Δεικτάκη για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα και ανακοίνωσε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας του νησιού, σημειώνοντας ότι θα τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει η διαχειριστική μελέτη και ο Δήμος θα προχωρήσει στη σύνταξη φακέλου μελέτης για το μόλο στο νησί και εκτίμησε ότι για το αναψυκτήριο θα απαιτηθούν περίπου 10 μήνες και στο μεσοδιάστημα θα λειτουργήσουν οι καντίνες.

«Είναι η αρχή για να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook